piste
Jaskari Jaskari
Jaskari
Jaskari
Ari Jaskari
Oma koti/sweet home


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Teksti Ari Jaskari
Jälkisanat Riitta Raatikainen
Koko 21,7 x 27,8 cm
Sivuja 120
Kuvia 53
Kielet suomi ja englanti
Triotone-painatus, kolme mustaa ja aihiolakka
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Musta Taide 7/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-48-2
Hinta 32 €

Ari Jaskarin vuosia jatkunut ”Koti Anttolassa” -valokuvausprojekti limittää ajan ja ajattomuuden toisiinsa. Kuvia hallitseva tunteiden täyteys saa tilaa toiminnan vähäisyydestä: Kun kenelläkään ei ole koskaan kiire, istuminen ja makaaminen muuttuvat merkityksellisiksi.
   Kuvaajan kohteena on useammin ilmapiiri tai mielentila kuin tapahtuma. Luontoyhteys, perhepiiriin kuuluvien ihmisten fyysinen läheisyys, alastomuus ja kaiken peittelemättömyys linkittävät Ari Jaskarin Anttolan mielikuviin kadotetusta paratiisista.
   Ari Jaskari (s. 1958) kuuluu 1970-luvun nuorten sukupolveen. Hänen aikuistumisensa kytkeytyi luonnonsuojeluun ja vihreän liikkeen syntyvaiheisiin. Kotipiirissä ja siitä avautuvalla Saimaalla valokuvattu aineisto on Jaskarin taiteellisen tuotannon ydin. Mustavalkoinen ilmaisu, perinteisen filmin käyttö sitoo hänet klassiseen valokuvauksen perinteeseen.
   Ari Jaskarin maailmaan johdattelee hänen oma tekstinsä vuodelta 1983. Jälkisanat on kirjoittanut toimittaja Riitta Raatikainen.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.