piste
Lumen valoa Lumen valoa
Lumen valoa
Lumen valoa
Antero Takala
Lumenvaloa / Snowlight


Graafinen suunnittelu Jorma Hinkka
Esipune Antero Takala
Mietteet Matti-Juhani Karila
Jälkisanat Elina Heikka
Koko 22 x 25 cm
Sivuja 112
Kuvia 52
Kielet suomi ja englanti
Triotone-painatus, kolme mustaa ja aihiolakka
Sidottu, kovat kannet, neulottu
Musta Taide 7/2022, ISSN 0788-2467
ISBN 978-952-5818-46-8
Hinta 30 €

On talvi, on kaupunki, on lumipyry. Valokuvaaja Antero Takala etsii uudenlaista valokokemusta, lumenvaloa. Kaupungin miljöö luo tälle täysin erilaiset puitteet kuin Lapin kaamos tai Pohjois-Savon talviset järvimaisemat. Lumipyryn aikana Takala kulkee kameroineen niin pitkälle kuin ehtii kotoaan Katajanokalta. Ympäri Helsingin vanhan keskustan aluetta, Kauppatoria, Pohjoisrantaa. Kaupungin puistot ja vanhat puut nousevat lumisateen keskeltä. Katajanokan kärjen merihorisontti ennakoi muuttuvaa säätä. Suomalaisen maiseman ja erityisesti Lapin kuvaajana tunnetulle Antero Takalalle on valo aina ollut lähtökohtana taiteelliselle työlle.
   ”Antero Takalalle (s. 1939) talven tulo on lahja, sillä valokuvaajana hän on talvisen maiseman ja kylmyyden kuvaamisen spesialisti. Hän on vaivoja pelkäämätön erikoisosaaja samaan tapaan kuin kultakauden maalarimme”, Elina Heikka kirjoittaa teoksessa. ”Tämä on kirja niille jotka rakastavat talvea.”
   Antero Takalan kuvien rinnalla kulkevat Matti-Juhani Karilan ”Mietteet”, jotka omalla tavallaan peilaavat lumista kaupunkia.

Tilaa Mustan Taiteen valokuvakirjat sähköpostilla
mustataide@mustataide.fi
Liitä mukaan tilaamasi kirjan nimi, osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Saat laskun lähetyksen mukana. Lähetyskulut sisältyvät hintaan.